dimecres, 27 d’agost del 2008

Massa estrena el VSC amb victòria

Aquest GP no ha tingut prèvia degut a que a L'Agost i de vacances no sempre es té la disponibilitat necessària per fer-ho (al contrari del que podria semblar...). Pel que fa al traçat nou la veritat és que no està malament, té un sector que em recorda a Monza i un altre que em recorda la part més virada de Indianàpolis. Té bones escapatòries i no és especialment estret, però, com passa a Montmeló no sempre és sinònim d'avançaments. El problema principal està a les juntes del pont giratori que estàn a 15 mm de diferència entre elles (en vertical) i això pot portar problemes de seguretat importants (va obligar a pujar l'alçada dels cotxes). Pel que fa a la cursa en sí, gran cursa de Massa que ha demostrat estar en un gran moment de forma al fer la pole, volta ràpida i victòria còmoda. La veritat és que va ser tot el cap de setmana més ràpid que Hamilton (entre 0.3 i 0.7 segons per volta) i que va demostrar que el Ferrari és el cotxe més ràpid. Raikonnen va ser la creu de la scuderia tot el cap de setmana, va qualificar 4rt a un món de Massa tot i portar nomès 3 voltes més de betzina. Va sortir malament perdent posicions a la sortida i es va despertar a mitja cursa, quan estava a punt de passar a Kovi al pit stop, no veu el semàfor de Ferrari (haurien de penjar a qui se li va ocòrrer retirar el lollipop...) i atropella un mecànic trencant-li el peu. Molt bé Kimi!. La seva actuació estel·lar acaba amb un trencament de biela a les 2 voltes. És que Ferrari aquest any és això; una bellessa fràgil (com una jugadora xinesa de volleyball, Zhao rui rui). Si no es posen les piles la solvència de Hamilton i el seu Mclaren els hi pendrà el títol tot i no guanyar cap de les curses que queden. Tercer lloc per Kubica, que va tenir problemes amb la porqueria que una colla d'incívics van llençar a pista, una bossa de plàstic se li va adherir als baixos del BMW restant-li adherència i potència a les sortides dels revolts. Sembla que BMW ha progressat. Sobre la estràtegia va quedar clar que anar a una parada era un error ja que tothom qui la va triar es va quedar,més o menys, al mateix lloc. Gran paper de Toro Rosso que va demostrar que el motor Ferrari és ara per ara el més ràpid, ara ells no trenquen, s'haurà de preguntar com ho fan. Per acabar la vergonya del podi, on es va xiular un Hamilton 2n (els pocs espectadors que quedaven desprès de la retirada d'Alonso) demostrant que aquí no agrada la f-1 sino tot interès es troba en el que fa el pilot d'Oviedo, que va qualificar molt malament Dissabte (12) i va ser embestit Diumenge a 700 metres de la sortida. D'aqui 15 dies a Spa!!!

dilluns, 4 d’agost del 2008

El millor Massa trenca i dóna a Kovi la seva primera victòria

Al final vaig poder veure la cursa i quina cursa!. Hongria sempre havia resultat avorridot i en els últims 7 anys havia guanyat l'autor de la pole. També era un circuit gens donat per Ferrari i van estar molt a prop de la victòria. Haig de dir que mai havia estat tant satisfet amb el rendiment del pilot brasiler que va fer una sortida esplèndida i una cursa boníssima. Només li va faltar que el motor no trenquès a 3 voltes pel final. Imagino que es devia sentir molt decebut, i és normal, però ha de pensar que si segueix així té totes les opcions per ser el campió del món. Raikonnen, en canvi, no es va trobar còmode en cap moment i nomès a l'últim stint va poder ser ràpid, coses extranyes del f-1 i dels reglatges. No es habitual que el cotxe doni el millor de si a 10 voltes pel final amb rodes desgastades. Hamilton va tenir la mala sort de punxar una roda, dubto que fós degut a la seva conducció..., i perdre totes les opcions. Kovalainen en va tenir prou de seguir el ritme per sumar la seva primera victòria, que portant un Mclaren és normal que ja en tingui una... Molt bé Glock fent un segon amb un Toyota, sembla que han progressat molt!. Ferrari ha d'espavilar i cuidar la mecànica si vol fer alguna cosa a partir d'ara. El potencial hi és però cal plasmar-lo. D'aquí 15 dies a València!!!!!