dilluns, 3 de novembre del 2008

Final de temporada 08

En posteriors posts ja aniltzaré més en detall el que ha deparat aquesta temporada 2008. Ara simplement vull fer una breu crónica del succeit diumenge i de com ha acabat el mundial.

Es van complir els pronòstics i Hamilton, que partia amb una avantatge considerable de 7 punts, va fer el estrictament necessari per assegurar-se que aquest cop no se li escapava el que se li va escapar l'any passat. Massa va fer la seva cursa i d'una manera que si l'equip hagués estat centrat de manera similar en altres curses avui lluirien dos trofeus del 2008 en lloc d'un a Maranello. Hamilton va ser massa prudent, massa conservador i quasi li surt el tret per la culata (no es pot dependre d'un avançament a 500 metres).

De tota manera felicitats a Hamilton que és un pilot molt consistent i un rival molt a tenir en compte en propers mundials. El meu amic d'Oviedo va dir que qui guanyava el mundial sempre se'l mereixia, ja qui era qui havia sumat més punts al llarg de les curses. Hi estic d'acord. Massa ha estat un bon lluitador (millor que mai) i també és un rival a tenir en compte però el seu mal inici va fer que sempre anès a carro i que mai poguès "controlar" la situació. Mundial per a Mclaren que calmen una sequera que es remonta a l'any 99 quan Hakkinen va guanyar el seu segon i últim mundial. De tota manera Ferrari ha retingut el títol de constructors (en els últims 10 anys nomès l'ha perdut 3 cops) i es demostra com l'equip més potent de la f-1 d'aquesta era. Tenir el millor cotxe però no és equivalent a obtenir victòries tal i com s'ha demostrat, cal alguna cosa més i aquest la scuderia no l'ha tingut per això no ha pogut convertir un dels seus pilots en campió. Llegia ahir que Ferrari presentava una oferta "formal" a Alonso a la que ell diria "no". Si hi ha hagut oferta ha estat acceptada i si no n'hi ha hagut doncs és aixó que no n'hi ha hagut. Alonso es deleix per portar un ferrari i és possible que se'n surti, el que no m'empasso és que tenint les opcions de Renault i Ferrari trii renault.