dimecres, 14 de novembre del 2007

Ser un "tifossi"



Un "tifossi" és una persona que segueix un determinat event esportiu a Itàlia. Es podria traduir com a "hincha" en castellà o "seguidor" en català.Tan pot fer referència al futbol (on potser aquesta expressió és més coneguda) com a d'altres esports i pot referir-se a equips (el cas de Ferrari) o a pilots (els afeccionats a Valentino Rossi). En tots aquests casos es reflecteix com viuen l'esport en aquest país mediterrani. Sempre m'ha sorprès la intensitat amb la que viuen les curses de fòrmula 1 i com s'estimen aquest esport. Com a seguidor de la "scuderia" del "cavallino rampante" intento ser un tifossi i estimar-me aquest esport per sobre dels resultats. Una característica dels tifossi, admiren els grans pilots de la F-1 (Senna, Stewart, Prost) independentment de si han pilotat la "machina rossa". Que n'aprenguin!!!!!

5 comentaris:

Asimetrich ha dit...

Ciao Tifosso.

En primer lloc, felicitats pel teu blog.
Com a tifosso que ets, i segon la definició que fas, suposo que comparteixes la opinió de que Fernando Alonso és un gran pilot (deixant a banda la seva actitud fora de la pista). Ara que ja se sap que en Jean Todd no continuarà a Ferrari, s'obren les portes per que Alonso corri a aquesta escuderia d'aquí a un parell d'anys. Quina és la teva opinió al respecte?

P ha dit...

Bé company, en primer lloc felicitats pel blog, segur que gaudirem molt amb els teus articles. Respecte al primer que has introduït em sembla una mica massa romàntica la definició de tifosso que fas, ja que no m’acaba de convèncer que tots els tifossi segueixin la F1 amb independència del resultat. Aquí tothom vol i li agrada guanyar i si ferrari estigués 10 anys sense guanyar res ja en parlaríem del seu comportament. Però bé tampoc és dolent aquest esperit que mostres on lo important és disfrutar amb l’esport, amb independència del resulta. Seria com el que diuen en el bàsquet NBA, el “show time”. Respecte al comentari del Josep, tan sols dir que em sembla que el Fernando Alonso és un bon pilot, però que ha tingut grans cotxes i que fins i tot un novell com Hamilton, amb el mateix cotxe, ha obtingut millor resultat que ell aquest any. M’hagués agradat veure, per exemple al De la rosa fa 7 o 8 anys amb un cotxe com el de l’Alonso ara, segurament hagués obtingut també molt bons resultats. Però bé, això tan sols són especulacions, clar. Respecte a la frase per pensar que has posat: “Si tot el que tens a les mans és un martell, tot el que vegis et semblarà un clau", tan sols dir que és bona, i el que fa pensar es que no t’has de limitar a allò que coneixes, què has d’ampliar la teva àrea d’influència per tal de veure el que realment hi ha.

P ha dit...

Per cert, trobo a faltar un enllaç a El Llindar i a GLOBIN77 en el teu blog. Bé mica en mica!

Tifosso ha dit...

Gracies per les felicitacions,nois!!

Josep i Llindar, el fet que no m'agrada Fernando Alonso és tant de domini públic com que sóc fan de la "scuderia". Comparteixo la opinió de que és un bon pilot, que no sol cometre errades i que sap "llegir" molt bé la cursa. Sincerament no crec que sigui millor que Button (un gran pilot portant una tratana des de fa anys)o Raikkonen i per descomptat no és tant complert com ho eren Hakkinen o Schumacher. Ara bé és un pilot que sap el que és guanyar i que ha demostrat que pot fer-ho (Button per exemple no i Raikkonen ho ha demostrat fa dos dies), això li hauria de donar un lloc a un equip punter. Els equips busquen compaginar un pilot amb experiència guanyadora amb un pilot "promesa" o un pilot "de palla" (Barrichelo en els seus temps). En aquest sentit la idea de Mclaren Alonso-Hamilton era bona. Un dels problemes que ha tingut Alonso és que no ha sigut mai un home d'equip . Ha acusat moltes vegades a l'equip (tant Renault com McLaren) de no fer bé la seva feina i això carrega a les més de 100 persones que col·laboren a posar a punt el cotxe del "senyoret". Raikkonen també va per lliure però sempre ha mostrat més respecte per l'equip. Aquest any Ferrari ha demostrat ser un bloc molt compacte i malgrat algunes decepcions (any 2005)els pilots sempre han defensat l'actuació dels seu mecànics, etc. Hi ha un sector de Ferrari (Montezemolo) que vol que FA s'incorpori inmediatament, consideren que és un gran pilot que McLaren ha malbaratat i que ells l'haurien d'aprofitar. Un altre sector (Jean Todt)creu que una persona com ell intoxicaria l'ambient unitari de l'equip. Jo estic d'acord amb Todt, per bon pilot que sigui, ell ara necessita més a Ferrari que no Ferrari a ell. Si FA acaba a Ferrari em farà ràbia veure com el "calb" de telecinco i els inútils de TV3 ara són Ferraristes, i preferiré que guanyi el seu company i diré que és un idiota, però encara que molta gent no ho entengui jo sóc seguidor de l'equip i en aquest cas hipotètic prefereixo que guanyi FA amb un ferrari que no pas un Mclaren o un Renault ni que el portés el mateix "Schumi".

Llindar, una de les coses que més em van impactar de Maranello va ser veure banderes de Senna (Mc-Laren Honda) i llibres de tots els pilots mítics a les llibreries i tendes de "souvenirs". Segur que ara hi han moltes coses sobre FA i Hamilton. Ebvidentment que són ferraristes pero admiren els "grans" d'aquest esport. Jo sent un "tifosso" i després de molts anys de sequera vaig disfrutar i admirar les curses d'un finés a McLaren a finals dels 90. Al youtube hi ha un avançament de Hakkinen a Schumacher senzillament impressionant, us ho recomano!!! (Si puc us el penjo...)

Goblin77 ha dit...

Jo no conec gaire el tema tot i que quan he vist alguna entrevista a FA he pensat que era un gilipollas i un egocentric. Però no sé si les mateixes paraules les podria pronunciar sobre la majoria dels pilots o gent involucrada en aquest món.

Per altre banda no crec que TV3 sigui massa de FA, per algunes entrevistes que he vist amb els que ho dirigeixen no són gaire de FA, més aviat diria que són més de Ferrari.

FELICITATS per el teu nou blog...ja aniré fent més comments quan tingui més temps.