dimarts, 22 d’abril del 2008

La paradoxa Renault

Actualment hi ha una contradicció a la fórmula 1 (concretament a l'equip renault) que em té totalment perplex, espero que els lectors del blog m'ajudin a resoldre-la.

Hi ha dos aspectes d'aquesta temporada que prácticament no discuteix ningú sobre l'equip de Briatore.

1. El monoplaça ha millorat substancialment respecte l'any passat

Fa mesos que es diu que entre la feina avançada l'any passat (amb la temporada per perduda van dedicar esforços a l'actual), el paper d'Alonso com a desenvolupador de cotxes i altres aspectes, el cotxe ha fet un pas endavant important.

2. Alonso-Piquet és una combinació de pilots infitament superior al de l'any passat (Fisico-Kovalainen)

Home Alonso és bicampió mundial i la resta no han demostrat gaire cosa fins ara.

Aquests aspectes no els discuteix prácticament ningú dels que parlen de F-1 (diaris esportius i no esportius catalans i espanyols, televisions, etc...

Aleshores com és possible que un pilot com Fisichella portés l'any passat a aquestes alçades (3 curses) 2 punts més que Alonso ara?

Alonso en porta 6 i Fisichella en portava 8

Espero les vostres aportacions!!!!

4 comentaris:

P ha dit...

Ei me n'alegro que hagis tornat, ja tocava, ara no estiguis 6 mesos pel proper post eh!! Respecte a la paradoxa que comentes, no me n'havia adonat de lo que comentes sobre els punts. Ja saps que el Fisi no m'ha agradat mai com ha pilot, per dir-ho finament. També suposo que el renault ha introduït millores (tot i que no se quines), però suposo que no han estat suficients com per agafar a Ferrari, McLaren i BMW. Tu creus que renault agafarà algun dia als altres 3 o que les 2 temporades en que va guanyar van ser per una mala planificació dels altres? Ja diuen que una flor no fa estiu, i pot ser va ser això una simple flor.
De moment encara no he pogut veure cap cursa, per la diferencia horària a mi em coincidia amb la matinada, a veure quan corrin per Europa si les puc veure

Tifosso ha dit...

Llindar, jo crec que renault va guanyar dos mundials per mérits propis. És cert que la temporada 2005 ferrari va ser un desastre total (tercer en constructors i una victòria en una cursa de 6 cotxes a U.S), que es van succeir canvis en el reglament, però van ser els que millor es van adaptar i per això van ser justos guanyadors. El temps dirà, a mi em fa una mica l'efecte BAR-honda 2004però més exagerat, crec que en les condicions actuals els hi costarà un parell de temporades. Espero que puguis disfrutar de les curses europees, són el gruix de la temporada!

P ha dit...

Ei! Explica una mica més lo de BAR-Honda pels menys entesos.

Tifosso ha dit...

BAR Honda va fer un 2004 impresionant sumant més de 100 punts i fins i tot obtenint una pole.Un any en que ferrari va guanyar 15 de 18 Gp's. Després no van encertar les evolucions a fer ni els canvis de reglaments. Des d'aleshores han anat baixant fins l'any passat que van tocar fons. Jo crec que a Renault ha passat una cosa semblant. No han encertat les evolucions a fer a un cotxe guanyador i es clarament per darrera dels equips punters.