dimecres, 27 d’agost del 2008

Massa estrena el VSC amb victòria

Aquest GP no ha tingut prèvia degut a que a L'Agost i de vacances no sempre es té la disponibilitat necessària per fer-ho (al contrari del que podria semblar...). Pel que fa al traçat nou la veritat és que no està malament, té un sector que em recorda a Monza i un altre que em recorda la part més virada de Indianàpolis. Té bones escapatòries i no és especialment estret, però, com passa a Montmeló no sempre és sinònim d'avançaments. El problema principal està a les juntes del pont giratori que estàn a 15 mm de diferència entre elles (en vertical) i això pot portar problemes de seguretat importants (va obligar a pujar l'alçada dels cotxes). Pel que fa a la cursa en sí, gran cursa de Massa que ha demostrat estar en un gran moment de forma al fer la pole, volta ràpida i victòria còmoda. La veritat és que va ser tot el cap de setmana més ràpid que Hamilton (entre 0.3 i 0.7 segons per volta) i que va demostrar que el Ferrari és el cotxe més ràpid. Raikonnen va ser la creu de la scuderia tot el cap de setmana, va qualificar 4rt a un món de Massa tot i portar nomès 3 voltes més de betzina. Va sortir malament perdent posicions a la sortida i es va despertar a mitja cursa, quan estava a punt de passar a Kovi al pit stop, no veu el semàfor de Ferrari (haurien de penjar a qui se li va ocòrrer retirar el lollipop...) i atropella un mecànic trencant-li el peu. Molt bé Kimi!. La seva actuació estel·lar acaba amb un trencament de biela a les 2 voltes. És que Ferrari aquest any és això; una bellessa fràgil (com una jugadora xinesa de volleyball, Zhao rui rui). Si no es posen les piles la solvència de Hamilton i el seu Mclaren els hi pendrà el títol tot i no guanyar cap de les curses que queden. Tercer lloc per Kubica, que va tenir problemes amb la porqueria que una colla d'incívics van llençar a pista, una bossa de plàstic se li va adherir als baixos del BMW restant-li adherència i potència a les sortides dels revolts. Sembla que BMW ha progressat. Sobre la estràtegia va quedar clar que anar a una parada era un error ja que tothom qui la va triar es va quedar,més o menys, al mateix lloc. Gran paper de Toro Rosso que va demostrar que el motor Ferrari és ara per ara el més ràpid, ara ells no trenquen, s'haurà de preguntar com ho fan. Per acabar la vergonya del podi, on es va xiular un Hamilton 2n (els pocs espectadors que quedaven desprès de la retirada d'Alonso) demostrant que aquí no agrada la f-1 sino tot interès es troba en el que fa el pilot d'Oviedo, que va qualificar molt malament Dissabte (12) i va ser embestit Diumenge a 700 metres de la sortida. D'aqui 15 dies a Spa!!!

3 comentaris:

P ha dit...

Ei! nomes una cosa, que es el VSC? Primer he pensat, Victoria Sense Complicacions, pero no lliga amb la frase jeje! Despres Valencia ...

P ha dit...

Una pregunta, encara fas lo de la porra de la F1? Es que han canviat la web i aquesta setmana no m'ha deixat entrar cap dia, tu has pogut o que?

Tifosso ha dit...

També m'he trobat problemes al fer les apostes i no les he pogut fer moltes vegades. VSC són les sigles de "Valencia Street circuit". Home jo no diria sense complicacions però còmoda tenint en compte el rendiment del Mclaren i de Hamilton últimament. Sis puntets no són masses. Com veus a Massa? (sabent que no ha sigut mai Sant de la teva devoció...)