diumenge, 11 de maig del 2008

Hamilton es llueix al "Massa Park" de Turquia 08


Entretinguda qualificació i entretinguda cursa al GP de Turquia, que d'ara en endavant es podría rebatejar com a Massa Park o Felipe Park. 3 poles i 3 victòries en el mateix cicuit consecutives, de fet sempre ha guanyat des que és pilot de Ferrari. A tots aquells que dubten del seu potencial, aqui tenen una prova de la seva solvència. Aquest any però ha hagut de veure com l'avançava un gran Hamilton, i no posar-se nerviòs sabent que l'estratègia li era favorable. Raikonnen va qualificar malament, sortir malament i l'elecció de pneumàtics no va ser l'adecuada, tot i així un 3r lloc pressionant a Hamilton al final.
La premsa espanyola s'ho ha de fer mirar si avui no destaca la gran cursa de Mclaren en general i la del pilot anglès en particular. Una gran feina d'estratègia que quasi,quasi els dóna la victòria.L'avançament de Hamilton a Massa (grans amics per generació) és maco de veritat i no és habitual que s'avançi al líder. Demostren no trobar-se lluny de Ferrari i que poden lluitar per els títols.
Mala sort de Kovalainen altre cop, que porta un doble 0 i sense ser-ne responsable. Complica el progrès de Mclaren com a constructor on la diferència és més gran. (21 punts són bastants...). Bon paper de BMW tot i que s'ha demostrat que no estan ara per ara al nivell de McLaren i Ferrari. A veure si el traçat regirat de Mónaco permet que aquest equip s'acosti o superi als equips líders. De tota manera es consoliden com a equip a tenir en compte.
Renault confirma el liderat del grup mixt, tot i que la distància a BMW és enorme (+ de 20 segons a un pilot que ha qualificat 3 posicions enrerra) i en canvi els Red Bull es troben més pròxims. Tot el que pot fer Renault en aquest mundial ho demostrarà a Monte-Carlo on sempre s'han adaptat bé.
De la resta destacar la davallada de Toyota i que Barrichello ha celebrat la seva cursa número 257 en una 17 posició.
Es poden fer dues lectures; una que Ferrari ha guanyat les últimes 4 de 5 curses de manera consecutiva, i que aquest any serà clarament vermell i que el dubte està en saber si el campió serà Massa o Raikonnen (per alguns ni existeix aquest dubte). Lideren el mundial de manera absoluta 1-2 en pilots i en constructors.
Una altra lectura, canviant Austràlia per Sepang la situació està igual que l'any passat. (victòries de Ferrari a Turquia, Barcelona, Bahrein i Sepang) i victòria de Mclaren a Austràlia. És a dir que queden grans premis favorables a Mclaren i que poden lluitar per tot a partir del proper GP.
Ens veiem a Mònaco d'aqui 15 dies....

3 comentaris:

P ha dit...

Ei! estàs segur que has vist la mateixa cursa que els diaris? Però jo confio més en el teu criteri,... pilota! jeje!

No el vaig poder veure aquest tampoc, turquia em queda massa a l'est i el feien a la matinada a aquí. A veure si trobes aquest avançament que dius i el poses que el voldria veure. L'únic que he vist es la sortida que la van repetir pel 3/24.

Lo del Massa park esta bé. Hi ha alguna explicació per aquest fet? com pot ser que un pilot com el Massa, "irregular i no massa segur" (no se si la primera part del post anava per mi, però si, jo en suc un escèptic), guanyi i faci la pole 3 anys seguits. És per flipar! hi ha alguna explicació més o menys "científica"?

Ei! Molt bones cròniques, continua així!

Tifosso ha dit...

Home ja saps que aquí la premsa és molt crítica amb Hamilton fins i tot avui deien que l'estratègia de 3 parades era obligada degut al seu estil de conducció, cosa que ell ha reconegut, però aquí es presentava com si fos un aspecte molt negatiu. Llàstima de qualificar darrera de Kovalainen, si hagués avançat a Massa abans i hagués marxat s'hauria endut la victòria. Sobre Massa Park crec que és una qüestió mental. Va guanyar per primera vegada amb el "kaiser" com a company i té molta confiança en aquest circuit. Ara mateix està "on fire" i és capaç de fer el que no ha fet mai.

El video està aquí, mira'l ràpid ja que al igual el treuen per qüestions de copyright.

http://video.google.es/videosearch?q=Hamilton+overtakes+Massa&hl=es&sitesearch=

P ha dit...

Ei merci per passar el link a l'avançament! Boníssim!