dimarts, 6 de maig del 2008

Previa al GP de Turquia 08


Un cop confirmat el retorn de la F-1 a Europa al traçat de Montmeló ens trobem amb el nou circuit d'Istambul Park en el calendari. És un gran premi recent (2005) que té com a gran alicient la corba número 8 que és una de les més ràpides de tot el mundial.
És un circuit ràpid que en principi hauria d'oferir un panorama similar al vist al GP de Montmeló o a Sepang (on han guanyat els ferraris), és a dir, victòria més o menys fàcil de Ferrari, disputes entre BMW i McLaren pel podi i tot el grup mixt encapçalat per Renault (A veure que fa Alonso sortint amb un dipòsit "normal"....). Aquesta és la teoría clar, ja que McLaren té una capacitat d'evolució que permet lluitar per la victòria d'un Gp a l'altre i BMW sembla que no acaba de trobar el "fine tune" del cotxe en cada circuit, aquests equips no es troben lluny de ferrari i un bon ajust sumat a una bona estratègia podem portar-los al lloc més alt del podi.
Aquesta setmana s'ha confirmat el que vaig especular en l'anterior crònica, l'equip Super Aguri ha desparegut com a tal, quan tingui més informació sobre el tema ja faré un post, però trobo que és una llàstima que es redueixi el nombre d'equips en pista, sobretot pensant que l'any passat va fer 4 punts (3 més que els actuals force india), tot apunta a mà negra d'Honda però s'ha de veure...
Aquest GP suposarà el rècord de grans premis disputats per un pilot, podríem pensar en David Coulthard (el més veterà) però el cert és que aquest pilot és Rubens Barichello, antic company del "Kaiser" a Ferrari.
Esperant el resultat d'aquesta cursa, us deixo amb els resultats de les anteriors edicions;
2005 Raikkonen (McLaren)
2006-2007 Massa (Ferrari)