dimarts, 13 de maig del 2008

El perfil: Rubens Barrichello


Aquest cap de setmana, el vetrà pilot brasiler ha batut el rècord que mantenia Ricardo Partrese en número de GP's disputats. N'ha disputat ni més ni menys que 257 o 258 (depén de si es compten alguns grans premis on no va poder prendre la sortida però va qualificar el dissabte). Al final aplicant el mateix sistema que donaven 256 a Partrese surten que aquest cap de setmana ha batut el récord.
Els seus números són:
257 GP disputats
9 Victòries
13 Poles
61 Podis

Va debutar l'any 93 a l'equip Jordan i en la seva primera temporada a la f-1 va fer un cinquè lloc al penúltim GP. Va estar fins l'any 97 en aquest equip i va aconseguir 2 i 3 llocs. L'any 98 va debutar a l'equip Steward-Ford (precursor de Jaguar) i va mantenir aquest nivell de resultats però se li resistia la victòria. L'any 2000 va fitxar per Ferrari per suplir un Eddie Irvine fart de veure com el "kaiser" acaparava tota l'atenció i privilegis de l'equip. Va estar 5 anys a Ferrari en els que va aconsenguir les seves 9 victòries .En realitat 10 si compten la vergonya de Aústria 2004, on ordres d'equip el van fer frenar perquè Schumi el pogués avançar. Crec que aquell va ser un dels dies més trist com a professional per a ell. Home diligent i educat mai va criticar la seva posició a Ferrari, ni en aquell GP ni en cap altre. Ara va dir prou en el lamentable gran premi de Indianàpolis 05, on 6 cotxes van ser el total de la graella. Tot i fer una temporada lamentable l'equip i no jugar-se res, va rebre ordres de quedar per darrera del kaiser. I va decidir marxar al finalitzar la temporada, sabia que potser no tornaria a pujar al més alt del podi, però que seria tractat de manera més justa. Des de la temporada 06 corre amb Honda amb un rendiment realment baix però corre amb alegria i això se li nota.

Com a pilot és un pilot segur, que no comet errades per altra banda tampoc ha sigut mai massa arriscat, i no ha intentat mai un avançament que no fos possible i fins i tot probable. Per a ferrari va ser tota una assegurança de punts i un puntal per aconseguir els mundials de constructors del 2000 fins al 2004. Un home malractat per "l'scuderia", poc reconeguda la seva feina i al qual li desitjo lo millor. Els autèntics "tifossos" valorem el que va fer per l'equip durant 5 anys en que no va ser gens fàcil.

Serveixi aquest post com a homenatge i que en compleixi molts més

1 comentari:

P ha dit...

Ei! la meva felicitació també per en Barrichello!