dijous, 19 de juny del 2008

Oh la la!!! Trobada a la "campinya" francesa en el 8è assalt

Vuitena cursa d'aquest campionat que ningú pot discutir que està sent entretingut i disputat. 3 pilots han guanyat 2 curses (Massa, hamilton i Raikonnen) i un pilot 1 (Kubica), curiosament és aquest qui lidera el campionat. McLaren i Ferrai estàn convençuts que és un liderat conjuntural però, hi han motius objectius per creure-ho.

El circuit, ràpid amb certs revolts molt tancats (com l'adelaida), beneficia als ferrari i als mclaren, sembla que BMW ha rendit millor en traçats revirats o amb frenades importants. De tota manera el seu rendiment és constant i sempre sumen punts, es poden permetre el luxe de no guanyar i seguir a rebuf dels ferrari i del mclaren de kovalainen (Hamilton perdrà 10 posicions i tindrà molt difícil enganxar-se als caps de cursa). Això vol dir sumar més que Hamilton i poder mantenir-se davant en la meitat del campionat.
El circuit m'agrada molt, tot i que els pilots es queixen de que l'entorn no aporta el "glamour" i comoditats habituals. L'any 2004 Schumacher va guanyar una cursa en la que sortia 2n i amb menys combustible que el primer (Alonso). L'estratègia de Brawn va ser diabòlica, 4 parades i còrrer sempre buit. Victòria espectacular i memorable, el triomf del cervell a la pista. Ferrai i scumacher demostraven que eren els millors amb diferència (aquell any van guanyar 15 de 18 curses i el Kaiser 12). Alonso i renault sortien humiliats de casa seva.
Aquest any, si la pluja no fa acte de presència, crec que hi haurà domini de ferrari , veig a Massa molt bé i Raikonnen està molt motivat per superar el doble 0 de les últimes curses. Tot i així "la scuderia" ofereix dubtes sobre el seu rendiment real. Hamilton oferirà una gran cursa, amb avançaments i molt per fer. A veure on pot arribar. BMW ha de demostrar que pot ser fort en aquest mundial, té moltes opcions de podi a veure si pot apretar fins a disputar la victòria. Alonso ha d'esmenar el seu rendiment a les últimes curses, no per aquest any, sino per convèncer que pot rendir en condicions adverses als equips interessats en tenir-lo a partir de l'any que ve. Ja està, com sempre, excusant-se en el rendiment del R28 però la veritat és que ell tampoc està a l'alçada.
Cursa entretinguda, valdrà la pena veure-la...

Últims guanyadors, 3 per Ferrari, un per Renault i un per la difunta BMW-Williams
07 Raikonnen
06 Schumacher, M
05 Alonso
04 Schumacher, M
03 Schumacher, Ralf (germaníssim)

4 comentaris:

Goblin77 ha dit...

Ni punyetera idea sobre res de motor, però ja que has posat un article d'en Monegal i t'has referit a en Pep ja m'has donat peu a parlar... ;)

Doncs aviam, espero que els mateixos que ara exalten l'afició d'en Pep per la literatura, a part de jugar al futbol, no siguin els mateixos que després utilitzin el mateix argument per matxucar-lo, si les coses no van bé.

En quant al reportatge molt sabonós és veritat. Ara bé, alerta! em sembla bé l'existència de jugadors com en Pep, Valverde, Thuram, Txiki, Oleguer, no tot ha de ser tontos com sabates amb una pilota per cap!

Tifosso ha dit...

Home la simple existència d'aquest programa ja és "sabonosa" no?. Jo no conec l'ambient culé com tu, però crec que es probable que si en dos o tres partits no rutlla surtin veus crítiques dient: "ja ho deia jo, HO HAVEU VIST?".A casa meva, que són culés, sempre l'hi han tingut mania al Pep com a jugador (al revès de la majoría, ho sé). Sobre això dels jugadors "inorants", em ve al cap que un jugador del Saragossa de fa anys, Pardeza és doctor en literatura medieval. Simplement he penjat l'article perquè m'agrada com escriu el sr.Monegal i crec que fa una reflexió interessant sobre aquests tipus de programa "massatge".

P ha dit...

Ep! no sabia que aquí també es parlava de futbol jeje! Albertinho, sembla que últimament estem d'acord en el tema Barça, i mira que quan era a Tarragona, sempre pensàvem el contrari. Evidentment que quan tot vagi malament faran servir l'argument per a matxacar al Pep. Igual que el caràcter del Rijkaard era bo fa varies temporades i ara ha sigut lo que més critiquen. Amb el Van Gaal igual, tothom volia un payo amb caràcter quan va anar cal camp nou i després va ser una de les coses que més van fer servir per matxacar-lo.

tifosso, podries dir quelcom en el llindar de tant en tant, que últimament estas absent! Que tens molta feina? jejeje!

P ha dit...

Tiu! que no hi ha crònica de cursa? O es que encara estas celebrant el doblet? jeje!