dijous, 5 de juny del 2008

Trobada a la "wall of champions" de Montreal


Possiblement us preguntareu qui és aquest paio que surt en aquesta imatge tan "mística...". Doncs és Gilles Villeneuve, pilot canadenc que va morir a bord d'un ferrari en el GP de Bélgica de 1982. Va ser el pare de Jaques Villeneneuve, que segur que coneixeu tots. El circuit de Montreal on es disputa el gp aquest cap de setmana porta el seu nom. Va destacar per el gran control sobre el cotxe, amb canvi de palanca i sense cap ajuda electrónica, i la seva conducció agressiva.
Aquest cap de setmana comença la típica "tourneé" pel continent americà, llástima que aquest any consti només d'aquest GP. Per mi sempre ha sigut el tret de sortida de la temporada estival (una mica avançada en aquest cas...). El campionat arriba més obert que mai, amb 4 pilots (Ham, Raik, Kub i Massa) molt apretats en punts després de 1/3 del campionat. Hamilton i Mclaren van de menys a més en aquest mundial i l'any passat ja van demostrar que aquesta cursa els hi va força bé. Raikonnen sempre ha rendit molt bé després d'una patacada (després d'Austràlia va guanyar 2 curses seguides...) i Massa i Kubica han anat salvant els mobles fins a estar en la lluita. Esperem que el rendiment del polac no es vegi influit per l'accident de l'any passat. Dels 6 GP disputats, 3 pilots han guanyat 2 cada un. Massa, Hamilton i Kimi. El tenir els dos pilots de Ferrari els hi dóna un avantatge important com a constructor. Kovalainen tindrà una ocasió per demostrar que és un bon pilot i pot guanyar curses. Heidfield intentarà demostrar que pot igualar i/o superar al seu company d'equip, ja veuren si se'n surt. Es fa difícil preveure que pot fer Renault en un traçat on el més important és traccionar bé i conseguir frenar de manera estable. Alonso va fer una cursa molt dolenta l'any passat (doneu un cop d'ull al youtube...).
Aquest GP té un punt de "precio justo", qui s'aproximi més a la famosa wall of champions sense tocar-la, s'emportarà la cursa. Jo al meu pesar em reemto a les dades i aposto per les "bales de plata" a menys que Ferrari hagi superat handicaps històrics com la falta de tracció. Espero que llindar pugui disfrutar d'una cusa més acord al seus horaris i que l'any que ve pugui disfrutar d'una cursa als U.S!
Els últims guanyadors han sigut:
02-04 Schumi
05 Raikonnen
06 Alonso
07 Hamilton

2 comentaris:

P ha dit...

Bé, a veure si aquesta la puc veure, tot i que no crec que la facin per la tele, passen una mica de la F1 per aquí. Els estan amb les 500 milles d'indianapolis i la formula Naskard o com es digui jeje!

Unknown ha dit...

M'estreno al teu blog després de veure el desastre de Hamilton! Quina frustració! No té excusa!
Que vagi bé la setmaneta!