dijous, 16 d’abril del 2009

Prèvia al GP de Shangai

Molt calent arriba l'ambient al circ de la F-1 després de la decisió (llògica i normal) de donar llum verda als polèmics disfussors de Brawn. Ferrari, BMW i Red Bull han acceptat la decisió però Briatore no i ha insistit en que s'han fet trampes i queden 4 curses perquè el mundial 09 quedi decidit. El seu assalariat ha insistit en el mateix to, crec que cada vegada més convençut que aquest any no podrà aspirar al títol i aquesta frustació els fa denunciar amb força una situació que és la millor per aquest esport de motor.
Fem memòria als senyors de Renault, els mateixos que van dissenyar un mass dumper al 2005 que a diferència dels difussors no estava al límit del reglament i depenia de la seva interpretació sino que estava completament fora. Es van declarar ilegals i els van retirar però no van perdre ni un sol punt dels que havien aconseguit amb aquest sistema. Aquesta dura càrrega contra Brawn ha demostrat quins equips estan més frustrats per com els ha afectat la normativa i per la seva falta d'adaptació. Com a Tifosso estic dolgut pel rendiment del equip, clar que si, però estic més dolgut per el seu comportament com a instigador de les denúncies contra un equip que té dos membres (Brawn i Barrichello) que van donar molt a la scuderia i que potser l'ombra del Kaiser va impedir que es valorès com es degut el seu paper en la trituradora vermella del 00 al 05.

Sobre el GP Xinès dir que és una cursa que arriba amb dates canviades (abans es corria al setembre) i amb horaris canviats (com comença a ser habitual en gp's asiàtics). És un circuit modern que pot donar molt de joc considerant els canvis de normativa. De moment en els lliures segueix la tónica habitual domini de Brawn pero considerant que Vettel, sense doble difusor ha fet uns temps esplèndids. El rendiment de pilots com aquest i de Kubica demostra que Renault i Ferrari s'equivoquen a donar tota la culpa a la peça famosa i que hi ha equips/pilots que sense això tenen un rendiment superior a ells.

2 comentaris:

P ha dit...

Xaval! Brawn, RedBull... sembla que per fi hi ha un canvi en el domini de les grans escuderies! Jo crec que això li dona més gràcia no? Clar que tu com a tiffosso ho deus estar passant fatal si Ferrari no guanya, però només he vist una cursa (la segona) i va estar força bé. A veure si van cap a Europa i m'enganxa amb horaris bons per veure alguna més.

Tifosso ha dit...

Tot i que evidentment ho passo malament veient el paper de Ferrari a les curses, i fora d'elles tambè, disfruto veient les curses i crec que els canvis que han fet és una gran idea que beneficia l'esport. A partir d'aquesta setmana podràs disfrutar de les curses amb horari europeu.